29.5.06

Καμμένα χαρτιά, καμμένα μυαλά

Αγχος και αυτό! Είχε μάθει ότι έπρεπε ολα να τα προλαβαίνει. Λάθη ανατροφής. Ξεντύθηκε άρον άρον. Φόρεσε την πρόχειρη ρόμπα της, αυτή που είχε αποκλειστικά για τις δουλειές έβαλε και ένα μαντηλι στο κεφάλι. Για να προφυλάξει το μαλλι της απο την σκόνη όχι τίποτα άλλο για να νομίζει κανείς οτι εχει ασπαστεί το μουσουμλανικό τρόπο ζωής και περιχαρής έπεσε στα γόνατα.
Ηταν η ώρα για το καθημερινό σφουγγάρισμα. Κάθε μέρα στις 18:00. Αυστηρά.
Η κυρία Χ. είναι επιτυχημένη πολιτικός για να μην πω επιτυχημενη επιχειρηματίας. Το μονο σίγουρο ειναι οτι μόλις έχει διώξει άρον άρον τον δημοσιογράφο και τον φωτογράφο που ηρθαν για να τους παρουσιάσει το φτωχικό της. Ενα φτωχικό με πολλά μα πάρα πολλά τετραγωνικά τα οποία και συντηρεί μόνη της. Τα διαβάζω όλα αυτά σε περιοδικό και μενω έκπληκτος. Μωρε μπράβο η κυρία Χ!

Πεσμένη στα τέσσερα θα μπορούσε να αποτελέσει το ακριβό αντικείμενο του πόθου για τον πανευτηχή σύζυγο της. Θα μπορούσε αλλά δεν ειναι σκέψεις μιας καθωσπρεπει κυρίας. Κρατάει λοιπόν σφιχτά το σφουγγαρόπανο για να σβήσει τα ίχνη απο το βέβηλο πέρασμα που εκαναν οι φτωχές σόλες στο πλούσιο γρανιτένιο πάτωμα της. Ας είναι. Αυτό ειναι το τίμημα για να μπορεί να υπερηφανεύεται για το φτωχικό της. Οταν ολοι θα δουν την αγαπημενη της τραπεζαρια στολισμένη με βάση το ακριβό της γούστο. Αυτό που δεν θα δούμε είναι τα πλούσια γεύματα που μόνη της παρασκευάζει για να περιποιηθεί τους πάντα εκλεκτούς και πολλούς καλεσμένους της. Προσπαθώ να φανταστώ την σκηνή. Γιατι όμως βλέπω υπαλλήλους catering ή την κ.Τούλα στην κουζίνα;
Αξιομνημόνευτη είναι και η αγαπημενη της γωνιά με το σιδερένιο κρεβάτι που επιμελήθηκε ειδικα για χαρη της ο πασίγνωστος designer κ. Ψ.

Καμμένα χαρτιά.
Καμμένα μυαλά.

Γιατί αγαπητή κυρία Χ μας ανοίγεις το σπίτι σου; Φταίνε οι επιταγές του filestyle ή το έκανε και η γειτόνισα σου; Τι με νοιάζει; Πότε προλαβαίνεις να είσαι σε αυτό το σπίτι; Τι είσαι πολιτικός; Σοβαρά; Απο αυτές που ειναι πάντα ενδυματολογικά άψογες ακόμα και εαν εμφανίζονται με γαλότσες, ακούραστες, με όραμα, με έργο, με πύρινους λόγους, με, με, με...
Ελεος κυρά μου μην μας πυροβολείς άλλο! Δεν τρώμε κουτόχορτο. Εαν πήγαινες και μόνη σου για ευτελής εργασίες όπως ειναι το supermarket θα ήξερες και την τιμή του. Γιαυτό σου προτείνω αστακό απο τα ΑΒ Βασιλόπουλος παρά κουτόχορτο.

-Τι διαβάζεις;
Ημουν ξαπλωμένος και ξεφύλλιζα το περιοδικό όταν τελείωσε το μπάνιο της μια κάποια κοπέλα και ήρθε προς το μέρος μου.
Ετριβε την πετσέτα πάνω στο μαλί της όταν ακούμπησε το χέρι της πάνω στο χαρτί.
-Ωραίο δεν είναι; Να μπορούσαμε να κάναμε και το δικό μας έτσι..
Αρχίσαμε! Μα γιατί πάντα σχετίζομαι με λάθος κοπέλες; Τι είναι ωραίο κορίτσι μου; Το ιλουστρασιόν χαρτί; Ο φωτισμός; Τα φιλτράκια του φωτογράφου και το τελικό πείραγμα με το photoshop; Και γιατι παρακαλώ να αντιγράψουμε το γούστο της εν λόγω κυρίας; Μόνοι μας δεν μπορούμε να διαμορφωσουμε το χώρο μας; Αλλα αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο. Συναισθηματικό.
Της έπιασα το χέρι, αφαίρεσα την πετσέτα και την φίλησα ρίχνοντας την στο κρεβάτι. Είναι ωραίο να είμαστε μαζί και να διαμορφωνουμε το χώρο μας μακριά από πάσης φύσης εξωτερικές επεμβάσεις.
Μάταια προσπάθησα. Δεν το κατάλαβε ποτέ. Ισως εαν εβαζα το λήμμα χώρος σε εισαγωγικά. Ομως καλιτερα που δεν το έβαλα.

Ο κόσμος αρχίζει όταν πλαστά τον παρουσιάσεις μέσα από ακριβά σχέδια, μεσα απο πολλά τετραγωνικά και οταν στον δημοσιεύσουν. Το πίστεψα. Δεν ξέρω όμως που τελειώνει και μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ.

Δώστε παρακαλώ την σφουγγαρίστρα στην επιτυχημενη επιχειρηματία, μητέρα, γυναίκα, νοικοκυρά, οραματίστρια και εγω δεν ξέρω με πόσα πτυχία και πείτε της να μας πει απο που την κρατάνε. Δεν της βάζω δύσκολα. Μόνο αυτό θέλω να μου παει. Απο που; Ναι απο εκεί. Απο την μαλακή της πλευρά. Σωστά κυρία μου γιατι εαν την κρατήσεις απο την άλλη πλευρά, την σκληρη της μπορεί να σπάσει κανενα νύχι. Και φυσικά να μην είναι βρεγμενη. Αυξανει το βάρος της έτσι και μπορει να σε πιάσει η μέση σου. Κατανοώ οτι τα κανεις ολα μονη σου και για να τα προλάβεις όλα αναγκάζεσαι να σφουγγαρίζεις με τις ακριβες σου γόβες!
Κούραση να είσαι επιτυχημένος! Χαμόγελα στην εργασία σου, χαμογελα με τους δημοσιογράφους, τονοι μακιγιαζ γιατί πρεπει να εισαι πάντα άψογη και έχεις και αυτό το ατιμο το σπίτι. Η ευτυχία σου είναι αναλογη των τετραγωνικών ή των εμφανισεων σου μεσα στις κοσμικές στήλες των περιοδικών;
Ξέχασα να πω οτι πρεπει να προλάβεις και το αεροπλάνο για να πας στο εξωτερικό. Ολο και καποιο δώρο θα φέρεις για να στολίσεις το αδειο σου σπίτι. Ομως μην το παρακάνεις, θα πρεπει να γυρίσεις εγκαιρα. Εχεις ξεσκόνισμα αύριο!
Αλήθεια τωρα το καλοκαίρι πως τα καταφέρνεις; Διαβασα για το εξοχικο σου στην νήσο τάδε. Μα καλά ολες εκει τα φτιάξατε; θα το βουλιάξετε το νησί με τα τετραγωνικά σας. Χαθηκε το αρχιπέλαγος για νησιά; Οταν τελειώσει η χωροταξική ανοχή του νησιού τι θα κάνει το κλαμπ των τρισευτιχισμένων και επιτυχιμένων;

Αδυσώπυτα τα ερωτήματα.

-Μα καλά πληρωνεις για να αγοράσεις το περιοδικό;
Φυσικά, ολα εδώ πληρώνονται. Και το μεταλλο και το ξύλο που θα ντύσουν υπέροχα το χωρο μας. Που θα δημιουργήσουν την χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός που πρεπει να είναι απαλός, ζεστός. Ωραία τα πλήρωσα ολα αυτά. Μετροιτής.
Μετά; Μετά τι;
Μετά θα έρθουν οι δημοσιογράφοι, οι φιλοι, πάλι οι καλοί σου φίλοι, μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι σε ποιό τετραγωνικό θα πιστευεις οτι εισαι ακόμα επιτυχημενη;
Ισως λιγη άσπρη σκόνη να βοηθούσε. Ελα που έχεις ενδοιασμούς! Που την έχεις κρυμένη; Τι μου λες, στην τσάντα σου;

Τελικα η πρεζα σε βοηθάει να χαλαρωσεις τους πάντα τεντωμενους μυς του προσώπου. Το χαμογελο σου ειναι μονιμο και πλαστικό. Καιρός να σπάσει.
Τι θα έλεγες εαν έκλεινες το σπίτι και άνοιγες την καρδιά σου;
-Αυτό θα γινει μόνο με σεισμό
Ποτε μου δεν σου είπα οτι θα ειναι εύκολο. Ο σεισμός έχει μικρή χρονική διάρκεια, όση και ο τρόπος ζωής σου.
Δεν ζητάω ανατροπή, απόφαση ζητάω

Μήπως ζητάω πολλά;

love at first fuck


Είναι ένα ερώτημα. Υπαρκτό.
-Τώρα εγω πρέπει να σου απαντήσω;
A
νασηκώνει τους ώμους. Οχι δεν το κάνει προσποιητά. Το εννοεί οτι δεν την ενδιαφέρει. Δυτικοαναθρεμένη όπως και εγώ συνεχίζει με τα γλωσικά καταλοιπα απο το κολλέγιο της.
-
Whatever. Σε λιγο όμως πρέπει να έχεις φύγει. Εχω deadline και πρέπει να είμαι ετοιμη αύριο.
Δεν ειναι η πρώτη φορά που φεύγω. Ετσι γίνεται πάντα. Ο μύθος θέλει να κάνεις τσιγάρο μετά. Ελα όμως που δεν πρόλαβα να το αρχίσω το άτιμο! Πάντα κοβόμουν! Πρέπει όμως να αναγνωρίσω την πολυτιμη συνειφορά τους στην υγεία μου. Στα νευρα μου όμως;
Γνωστός μου με χλευάζει είτε υπάρχει καφές στο τραπέζι είτε ουζάκι
-Ποιό νούμερο ήταν η χτεσινή;
Αυτός τις μετράει. Εγω οχι. Οχι για να μην χασω τον λογαριασμό, χαμένος είναι ήδη. Δεν θέλω. Τι δηλαδή οποιος φτάσει πρώτος το ταδε νούμερο κερδίζει πλούσια δώρα;
-Τουλάχιστον ήταν καλή;

Ξέρει οτι δεν θα πάρει απάντηση αλλα πρέπει να το πει.
Μερικές φορες μιλάει λες και διαβαζει το σενάριο του.
-Ποιά;

Εδω ανταλλάσουμε
βλέμματα και ξεσπάμε στα γελια. Είναι η ώρα της αποφόρτησης.Με τον **** δεν είμαστε φίλοι. Οχι με την εννοια που θέτω στην φιλία. Ετυχε να διακομωδήσουμε ύστερα απο κάτι ουζακια πολλά θέματα τα οποία λίγο αργότερα τα αποτύπωσα σε χαρτί. Αυτό ηταν η αρχή. Σβήσαμε γραμμες, βάλαμε άλλες βγήκαν μερικά κειμενάκια που χρησιμοποίησε στην δουλειά του. Η ανταμοιβή μου ηταν να γνωρίσω αρκετά άτομα. Φυσικα και τα κρεβάτια τους.
Το πρόβλημα είναι οτι
καμια δεν επιλέγει τον **** για αυτό που πραγματικά είναι παρά μόνο για αυτό που βγάζει μεσα απο την δουλειά του. Εδω ειναι και το μεγαλο μας πρόβλημα. Σαν αντιδραση αποχωρεί πρώτος χωρίς να ειναι πικραμένος.
-Συνήθισα. Ολες ιδιες είναι. Τα εσώρουχα τους αλλάζουν, αλλά μόλις τα βγάλουν και αυτά....
Εγω δεν μπορώ να το συνηθίσω. Ούτε και να το δεχτώ.

-Love before fuck?

Θα το θεωρούσα προυπόθεση, θα το θεωρούσα δεδομένο, θα, θα,θα...Δεν θα απαντήσω ξεκάθαρα. Τα πολλά θα, μοιραία παραπέμπουν σε πολιτικό λόγο. Ετσι...αντιπολιτευόμενος παρακολουθω την πορεία που το πάθος υποχωρεί στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Που η καθημερινότητα φθείρει μέχρι να βρεθείς μακριά απο την αγκαλιά της.

-Τουλάχιστον ήταν καλή;
Μήπως η σχέση; Μήπως η αγκαλιά;
Δεν ξερω, δεν μπορώ να ξέρω. Δεν φτάνω μέχρι εκεί. Πρέπει να φύγω πριν φτάσουμε εκεί. Ούτε ενα πλαστό φιλάκι δεν προλαβαίνω να δώσω.
-Οχι γιατί
δημιουργεί συναίσθημα.
Γιατί δεν μου λεει οτι εχει ηδη προλάβει να βάλει κραγιόν στα χείλη της και δεν θελει να το χαλάσω;
-Καλά είμαστε και έτσι. Λοιπόν πρέπει να φύγεις τώρα. Τα λέμε την Πέμπτη, οκ;
Ποιά
Πέμπτη; Εδω δεν τα λέμε καθόλου. Ανταλλάσουμε υγρά και τίποτα άλλο. Η συναλαγή ειναι καθαρά εμπορική. Εχει και ΦΠΑ-Φιλί Προστιθέμενης Ανασφάλειας.
Αφού λοιπόν μεταξύ μας δεν μπορούμε για κατι περισσότερο ας γίνουμε περισότεροι. Αυτο τωρα λέγεται ομαδική ψυχανάλυση, επίδειξη δυνατοτήτων και...αντοχής ή απλά παρτούζα; Ποτέ μου δεν έμαθα. Επρεπε να φύγω μετά. Τα κορίτσια ήθελαν
να μείνουν μόνα τους.

Οπότε τι μένει;

-Love after fuck?

Η παράδοση στο αλκοόλ ειναι αρώστια. Για την τσέπη σου. Μπορεί να την άδειασες, αυτό το ξέρεις σίγουρα αλλα αυτή που είναι δίπλα σου ποιά είναι; Πάλι στους γιατρούς για εξετάσεις; Οχι δεν λέει. Απο την άλλη σου χαμογελάει. Μάλλον είναι ακόμα ζαλισμένη. Ζαλισμένη απλά ή μήπως είναι και αυτή παντρεμένη;
Επιμενει να σου χαμογελάει. Νοιώθεις περίεργα.
why
me?
To
βλέμμα της πέφτει πάνω σου.
-Πάλι η ξανθια σου βγήκε ελληνίδα;

Ο **** με χλευάζει

Κάτι με κάει. Είναι η κάφτρα απο το τσιγάρο που δεν άναψα. Αλλά δεν καπνίζω, οπότε ποια κάφτρα; Τώρα το βλέμμα της πέφτει μέσα μου. Διησδησε. Επιτέλους κάποια που τόλμησε. Την αγκαλιάζω. Δεν το σκέφτηκα καθόλου.
Το έκανα.
-Ωραια και τι κατάλαβες;
Ο
**** έχει γίνει η σκια μου.
Η αποδοχή του άλλου, ο χώρος μεσα στον οποιο γίνεσαι παιδί. Παιδι στην ψυχή, στην έφραση. Χωρίς δόλο, ορθάνοιχτος. Αυτός και εαν ειναι χώρος!
Μια αμοιβαία αγκαλιά, ένας χώρος μέσα στο χρόνο που είσαστε μαζί. Χωρίς αλκοόλ, χωρίς τσιγάρο, χωρίς τα χαπάκια της ευτυχίας.
-Και πόσο κρατησε;
Τόσο οσο να δεις την διαφορά.
Εκτοτε την ψάχνω.
Η γυναικεία λογική της απόριψης ειναι μη αναστρέψιμη. Επίσης ειναι και σκληρή. Σε καταδικάζει πολύ πριν το αντιληθφείς. Ούτε να απολογηθείς μπορείς. Ξαφνικά εισαι
εκτός.
-Να σου πω κάτι;
Φταίνε οι ορμόνες τους. Εχουν περισότερες απο εμας. Γιαυτό και παθαίνουν
πιο εύκολα καταθλιψη!!!
Ωραία! Ηρθε και η δικαιολογία για να
δέσει το γλυκό. Tίποτα άλλο;
Εγώ όμως δεν φταίω. Ακολουθώ πιστά τις ορμόνες μου, έτσι δεν είναι;

-Love without fuck?

Αυτό και εαν είναι!
-Αγαπούλα μου που πας;

-Να κάνω τσιγάρο
-Μα δεν τελειώσαμε!

-Γιατι πότε
αρχίσαμε;
-Από πότε καπνίζεις;

Η ιδέα της απόριψης πληγώνει. Ενίοτε πληρώνει.
Μετρητά πάντα. Το μόνο που κάνεις είναι να την κοιτάς στα μάτια. Να την φλερτάρεις. Να της δώσεις όλα όσα στυγνά τις στέρησαν οι δουλειές του συζύγου της. Κόρη ιερωμένου βιάστηκε μετα τον χωρό του ησαια και απο τότε ζει σε μια βίλα με μια πισίνα στο σαλόνι της.
-Είναι
trendy. Βλέπω όμως σκιές που με καλούν κοντά τους. Πάρε με μακριά τους.
Το έκανα απο καθαρή περιέργεια.
Μπορεί και διαστροφή. Οδηγώ κάτι ακριβό και βγαίνουμε μαζί. Φιλικά.
-Το χαρτζηλικάκι καλό;
Ποιο χαρτηλίκι; Εδω μιλάμε για μισθό.
Η μοναξιά της με πληρώνει.
Ποσο αξίζει να της πίασεις το χέρι; Δεν έχει τιμή.
Πόσο αξίζει να την κάνεις να χαμογελάσει; Δεν έχει τιμή
Πόσο αξίζει να μπορέσει να σταματήσει το
prozac; Δεν έχει τιμή.
Δεν μπορεσα να της επιστρέψω τα χρηματα.
-Ειναι δικά σου.
Τα δώρησα σε κάποιο ίδρυμα. Δεν αξίζω τέτοια χρήματα. Ούτε και αυτή αλλά δεν μπορουσε να αντιδράσει όταν έπρεπε.
-Φταινε οι κοινωνικές συμβάσεις της εποχής μου. Κοιτα εσυ να περνάς καλά. Και για μένα

Η αλήθεια είναι οτι δεν περνάω καλά.
Η αλήθεια είναι οτι μάλλον περνάω.
Η αλήθεια είναι οτι σίγουρα περνάω καλά
Η
αλήθεια είναι οτι προσπερνάω
Δεν υπάρχει αλήθεια, μόνο παραμύθια

Μια αγαπη τυλιγμενη σε ναυλον, στο νοσοκομειο

Οτι θα κατέληγα σε νοσοκομειο δεν το περιμενα. Αιφνιδιαστηκα. Απο τις εφημερίδες. Υπαίτιος ειμαι εγώ. Ζητησα 2 κυριακατικες, ο περιπτεράς μου τις πεταξε στην αγκαλια μου, πήγα να τις πιάσω και η μέση μου δεν άντεξε....

Κρακ....!!!!

Βρε τι πάθαμε Κυριακάτικα....

Παλια αγοραζα μονο το χαρτί. Την Είδηση, την Ανάλυση, την Γνωμη. Σαν παραδοσιακός νεοέλληνας αναζητουσα καποιο ηρεμο χώρο να απλώσω το χαρτι και να βυθιστώ μεσα του. Ολα αυτα με συνοδεια απο φραπεδακι. Ανεξαρτητα απο την εποχή ήθελα ενα παγωμενο ποτηρι με καφε. Τα χρονια περναγαν και οι εφημερίδες ανακαλύπτοντας την αναγκη μου ενσωμάτωσαν στην αρχή cd και αργότερα dvd. Αμφότερα κατέληγαν σε σουβερ για τον καφε μου.

Αργότερα το κακο παραγινε. Ενσωμάτωσαν βιβλια, διαφημιστικά εντυπα και οτι αλλο μπορουσες να φανταστείς. Ετσι την πάτησα. Απο το βάρος.
Οχι απο το βαρος της ειδησης.Απο το άλλο βάρος. Το πνευματικό. Μάλιστα ο περιπτεράς μου επιβαιβαιωσε τους φόβους μου.
Για αυτόν η αγορα 2 ή 3 κυριακατικων εφημερίδων πρεπει να αποδιδεται μονο σε αργοσχολους ή...ανεργους.

-Ποτε θα τα διαβασεις ολα αυτά; Και τι θα καταλάβεις;

Τιποτα. Αυτη ειναι η αλήθεια.

Την ωρα που ο καφες τελειωνε και το χερι ειχε λερωθει απο το μελάνι αναζητουσα το τηλέφωνο για εναν αλλο καφε. Αυτη την φορά χωρίς εφημεριδες.
Περιμενα το μελανι να εχει διαποτισει τα χέρια μου για να μπορεσει να φτασει μεχρι τον εγκεφαλο μου μπας και δουλέψει. Πάντα κριτικα ως προς την είδηση.
Βεβαια τώρα στο νοσοκομειο δεν θα εχω αυτη την πολυτελεια αλλά θα εχω χρόνο. Για διαβασμα.
Σε πεισμα όλων όσων επικρινουν συστηματικα αυτη μου την συνήθεια, χαμογελώ και τους απαντώ οτι φροντιζω να πλενω τα χερια μου μετα απο καθε αναγνωση.

Ειναι προτιμοτερο αυτο απο το να σου πλενουν το μυαλό. Χωρις εφημεριδες. Τα cd-dvd επαρκουν για αυτη την δουλειά.

Καποιος με θεωρει τουλάχστον ρομαντικό επειδη ακομα και σημερα διαβαζω. Θεωρει τις τυπωμενες εφημερο-ειδησεις ξεπερασμενες. Αυτός ζει με mobile news alert, newsletters, updates και διαφορα άλλα αγγλοσαξωνικά.

Εγω όμως επιλέγω να παραμενω με τους άλλους. Εξαλλου ολοι με τους άλλους ειμαστε. Μονο ο εαυτός μας μένει μόνος προσπαθωντας να βαλει το δωρακι-προσφορά στn συσκευή αναπαραγωγής dvd που έχει.

Ξερετε κάτι; Τρελλαινομαι οταν βλέπω εφημεριδες τυλιγμενες μεσα στο ναυλον. Η ψευδαίσθηση οτι τα αγοραζεις ολα πακετο δεν ειναι δικαιολογια.
Μα καλα το ναυλον κραταει την ειδηση; Την προστατευει; Απο τι;
Η ειδηση αναρταται σε ενα σχοινι στα περιπτερα αφου τιμωρηθεί να παραμενει τυπωμενη και να χασει την-οποια- φρεσκαδα της ντυμενη μεσα σε ναυλον περιτυλιγμα;

Ιεροσυλία!

Εαν ειναι προσφορα, τοτε ας βάλουν και μια κορδελιτσα, ετσι για να το ωραιοποιήσουμε και ας την βάλουν λιγο πριν τα ταμεια των supermarket.
Αλλά το ναυλον δημιουρηγει και μια αντανακλαση δυσκολευοντας ολους οσους στρεφουν το κεφαλι τους ψηλά για να κανουν μια λαθραναγνωση, ενω τους στερει την συνήθεια να την φυλλομετρουν ετσι που στεκει κρεμασμενη...
Το ζητουμενο θα ηταν να εστρεφαν το κεφαλι τους προς τα πάνω πιο συχνά. Αυτό βεβαια δεν διδασκεται. Κατακτιεται. Ας πάρουν τις κρεμασμενες εφημεριδες για αφορμή και ας πεταξουν το ναυλον στα σκουπίδια...


Υ.Γ. Εχοντας αρκετο καιρό να αποστειλω κατι που εχω γραψει θεωρώ δεδομενο να απολογηθω. Προς τον ευατό μου. Ομοια για την ορθογραφια μου


Υ.Γ. Ηθελα να γραψω για την τρεχουσα επικαιροτητα αλλά δεν τα καταφερα. Λιγο η
eurovision, λιγο οι υποκλοπές, λιγο οι φιλοι μας και συμμαχοι Τούρκοι πάει η επικαιροτητα. Τρέχει...μακρια μου...


Υ.Γ. Προσοχή προστατευθειτε.....ερχονται δημοτικές εκλογές......

28.5.06

H Aννα και η νταλίκα μεσα απο την κυβερνητικη επικαιρότητα

  • Ο επίτιμος ευχηθηκε καλή τυχη στην Ελλάδα και στην Αννα. Ποιός τον αφησε Τατιάνα μου να κάνει ανθελληνική πολιτική;;;;;
  • Ναι ανθελληνική γιατι η eurovision είναι εθνική υπόθεση, εθνικος στόχος...
  • Λέω ψεματα; Εχει καταλάβει κανείς ποιοί ειναι η εθνικοί στόχοι, το οραμα μας σαν χώρα;
  • Ηταν οι ολυμπιακοί. Για να μπορεσουμε να κουβαλήσουμε οτι προλάβαμε απο τις εγκαταστασεις. Ρlasma monitors, pc και τα υπολοιπα συναφή.
και τώρα Τι; Ξεραίλα, ανυδρο τοπίο..
  • κατα τα άλλα ο Γκοτιέ συναντηθηκε στην Mykonos με τον Λάκη Γαβαλά.....
  • ..ενώ διαβασα οτι το Ηρωδειο θα παραμεινει κλειστό για ολο τον Αυγουστο λογω εργασιων συντηρησης.
  • Εμ βεβαια, ενας τετοιος χωρος τεχνης για την επιδειξη των-επωνυμων-ψηλοτακουνων θελει και την συντηρηση του. Οποτε για τα νεα μοντελα θα πάω επιδαυρο.
  • Η τεχνη θελει το ψηλοτακουνο της, το μαξιλαράκι της και το κινητό να χτυπάει γιατι οταν εισαι επώνυμος πρεπει να εισαι και προσπελάσιμος. Για τους διπλανούς σου...
  • Ναι προσπελάσιμος γιατι το προσβασιμος ειναι αγνωστη λέξη. Ασε που χαλάει και το κραγιόν....
  • Εχω αποδειξεις οτι δεν ειδα καθολου eurovision. Ημουν στην παραλια για ουζοθεραπεια παρεα με την γυναικα μου, τα αστρα και τον...Βαρβαγιάννη
  • Ανθελληνας και αντικυβερνητικός δηλαδή.
  • Αλλά εδω που τα λεμε η Αννούλα εχει συνηθησει να..ροπιάζει μεσα στην καταιγιδα απο λουλούδια που ακολουθει καθε της εμφάνιση. Οπότε πως να αποδωσει εκεινη την βραδυα χωρις λουλουδια; Μονο με την ευχή του Επίτιμου;
  • Αλλά η κυβερνηση εκανε ενα μεγαλο λάθος. Επρεπε να επιτρεψει την ριψη λουλουδιών και μαζι τους να βάλει και λιγα διαβολοχορτα. Ξορτίζουν τα τερατα
  • Ο κ. κυβερνητικός εκπροσωπος ξεχαστηκε στο καμαρινι της Αννούλας και δεν ανεβηκε για την απονομή. Τα τερατα δεν κανουν κακο στην πολιτικη σταδιοδρομία. Αυτοι που βάζουν κειμενο στις φωτογραφίες φταινε.
  • Ξεχαστηκε στο καμαρίνι; Βλακείες. Πήγε να διαμαρτυρηθει γιατί αφενός ηταν ακριβη η φιάλη αφετερου δεν συνοδευονταν απο φρουτάκια. Η Τατιάνα και η άλλη αντιπαλη ρεπορτερ τι εχουν να πουν; Ολα εγω θα τα (απο)καλύπτω;;;
  • Συμφωνα με δηλωση του προεδρου των νταλικερηδων που διανεμηθηκε στον Τύπο και στα διεθνη μέσα εξημεροενημέρωσης κανενα μελος του σωματίου δεν χαιδευει το μπουτι νεαρών κορασίδων που παιρνουν στις νταλίκες τους μετά απο ωτοστοπ. Εξαιρειται το πεταλο του Μαλιακού. Ευχαριστουμε Πρόεδρε γιατι επιτελους καταλαβα για την αιτια των τόσων φονικων συγκρουσεων που γινονται εκεί. Φταίνε οι κοπέλες που ενδιδουν....
  • Μετά απο αυτό η κυβερνηση θα αυξησει το υψος απο τις τοποθετημενες κάμερες στο πέταλο μπας και πάει ματι τι γινεται.
  • Ναι η κυβερνηση αγνοεί και αυτο που ειπε ο Επίτιμος. "Τα δυο μεγαλα κομματα δεν εχουν διαφορές". Σωστά. Η οικογενοκρατία δεν εχει διαφορές. Οι υπηκοοι όμως έχουν. Με την μειονοτητα των πολιτών
  • Αληθεια αυτη η γεφυρα της Χαλκίδας πόση ώρα εμεινε κλειστη για τους κοινούς θνητούς λογω Αννούλας; Εθνικοί λογοι επεβαλαν στα αυτοκινητα να κανουν περίπου 15 χιλιομετρα παραπάνω, να εκλυθούν περιττά καυσαέρια σε ενα επιβαρυμενο περιβάλλον. Πάλι καλα που φυσαγε αντιθετα και οι ρυποι πηγαν στην Τουρκία.
  • Ομολογώ οτι το βρίσκω σατανικο. Αλλά ενω μπορεις να χαλάσεις μια κουμπαριά χωρις συνεπιες δεν μπορεις να αλλάξεις γείτονα. Αφου με το καλό δεν καταλαβαίνει μήπως πρεπει να αλλάξουμε τακτική; Οχι για να αποκτησουμε εθνικο όραμα ή προγραμματισμό, εννοιες ουτοπικές και αλληλενδετες με την μέχρι τωρα ιστορικη πορεια μας, αλλά για να υπάρξει η πολυποθητη επικοινωνία. Αυτό ειναι το ζητούμενο. Ετσι οταν ο γειτονας σου δεν καταλαβαίνει με τους μεχρι τώρα γνωστους τρόπους δοκιμαζεις διαφορετικά. Πατάς το κουμπί. Το κοκκινο κουμπί. Μάλλον το μαύρο. Εχει σημασία; Η βούληση μετράει.
Σε επαγγελματικο επίπεδο, υπάρχουν αποδειξεις οτι οταν χρησιμοποιούμε αυτη την γλώσσα επικοινωνούμε. Εχουμε βρει το κουμπί μας. Αντε τώρα αυτο να το
εξηγήσεις σε ανθρωπους που κανουν δηλώσεις, μετεχουν σε συσκέψεις, μπαινουν σε αεροπλανα για να επιστρεψουν στην πατριδα εσπευσμενα, κανουν
κουμπαριες, δημαγωγούν, κατηγορουνται αμφοτεροι αλλά προλαβαίνουν να εκφράσουν την συμπαρασταση τους στις οικογενεις που μετρούν απώλειες.
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
Δεν αναφερομαι μονο στην οικογενεια του Κώστα Ηλιακη.
Αναφερομαι σε ολες τις οικογένειες που χάνουν την ενοια της αξιοπρεπειας, της συμμετοχής, της χαράς, της πνευματικής αναστασης, του απλου και αισιοδοξου καθημερινού χαμογελου διοικουμενες απο, ελάχιστες οικογενειες, που καταφεραν να θεσουν ολους εμάς στο περιθώριο. Ετσι απλά.
και μετα σου μιλανε για οικονομικο πόλεμο λογω του υψηλού κοστους των καυσίμων για τις αναχαιτήσεις. Κόστος που κανονικά θα έπρεπε να αξιοποιηθει σε κοινωνικους πόρους......
ακομα γελάω....Πικρά
Ξερετε κάτι;
Οι ικαροι πετανε ψηλά. Εμεις κάτω απο τα 3000 πόδια. Ενιότε πολύ χαμηλότερα για να σηκώνουμε ομπρελες απο τις παραλίες και να βρέχουμε τους λουόμενους για να μην καεί το μυαλο τους απο το αντιηλιακο, το ipod, και τον ηλιο.
Ναι επιτελους εκτελώ κοινωνικο εργο. Το ομολογώ.
Καταδικάστε με...........
Υ.Γ. Ξεχασα κάτι; Α ναι τις υποκλοπές. Δυστυχώς τις ξεχασα..."πριν ακομα περασουν καμια δεκαρια χρόνια"
επι του πιεστηρίου.........
Φημες διαδιδουν οτι η Αννουλα δεν ιδρωσε καθολου. Το καταγγελω, μαζι με τον ηθοποιό κ. Ζαραλίκο που το ανεφερε πρωτος στην παρασταση του, σαν ψευδη ειδηση διότι υπάρχουν μυστικά λουκια στο σωμα της που οδηγούν τον ιδρωτα στον καμπο που παραγονται τα βλήτα. Μαζι και τα διαβολοχορτα αγαπητέ Χρισόφορε.
Και επειδη ο μισθός μου δεν επαρκεί σας αποχαιρετω με την κατωθι παραγραφο...
Εξεταστικη επιτροπή για τον ασποκλεισμο της Εθνικης Ελλάδος από το μουντιάλ γιατι δεν συστάθηκε; Η Αλέκα γιατι σιωπά; Προφανως ο μαρξισμός-λενινισμός δεν εχει απαντησεις για αυτο το φλέγον θεμα. Και εαν στο ιμπεριαλιστικο γρασιδι των πολυεθνικών υπαρχουν διαβολοχορτα αυτα τα προλετοριακα μικρα σαλιγκαράκια με τι θα τραφούν;
Αναζητείται αξυριστη αριστεροταγαροπληκτη κορασιδα στο δευτερο ετος της φιλοσοφικής για ανταλλαγη απόψεων και καταναλώση σουβλακίων στα σκαλια της σχολής και οτι προκύψει.....
Δεχομαι και πιστωτικές.... ή εισητηρια για το Ηρώδειο