1.1.11

"Ευτυχές το νέον έτος"

Δεν τρεφω αυταπάτες. Φετος δεν ηθελα να μοιρασω ευχές. Τα μεσα μαζικης εξημερωσης σε συνδιασμό με τα μεσα μαζικής εξαπάτησης ή απλά ΜΜΕ με προετοιμασαν για την ελευση του 2011.
Ενας χρονος με ακομα μεγαλυτερες περικοπες, θυσιες, ταραχές, λιμούς, καταποντισμούς αντε και με κανα 2 καινουργια ρεαλιτυ και μεχρι εκει. Προς το τελος απο το ημερολογιακο ετος, ειτε θα χαλασει η τηλεοραση, ειτε θα πρεπει να σηκωθουμε απο τον καναπε, για καθαρα βιολογικους λογους, και τοτε ώ του θαυματος θα μπορεσουμε να δουμε το φως στο τουνελ που θα μας οδηγησει στην εξοδο απο την κριση. Με μικρα και διστακτικα βηματα, καθαρα απο περιεργεια, θα πρέπει να ανακαλυψουμε τους κοπους απο τις "θυσιες μας"
Αναπτυξη, ελπίδα, και η μετατροπη της οργης μας σε δημιουργια για μια καλυτερη Ελλάδα. Αλήθεια εγω συμμετειχα σε ολα αυτα; Με το τηλεκοντρολ μου προφανως. Αλλά με ρωτησε κανεις; Οχι οτι με υπολογιζουν ποσο μαλλον να με ρωτάνε αλλά αναρωτιεμαι ποσοι βρηκαν το κουραγιο να ευχηθουν καλη χρονια. Απο καρδιας;
Φετος ειναι η πρωτη φορα που δεν παρατηρηθηκαν καθυστερησεις στα δικτυα κινητης τηλεφωνιας λογω υπερφορτωσης τους. Απο οσο γνωριζω το ευρος τους δεν αυξηθηκε αρα οι περισσοτεροι προτιμησαν μια περικοπή ευχων λογω κοστους ή λογω ματαιοτητας;
Δεν ειμαι σε θεση να εξαγω συμπερασματα μια και θεωρουμαι συμφωνα με τον αξιοτιμο κ.κ. Αντιπροεδρο σαν ενας αντιπαραγωγικος κοπριτης ή κατι παρομοιο αλλα εξισου τιμητικό που όμως αδυνατω να κατανοήσω.

Αντιστρεφοντας τις παραμέτρους της εξίσωσης και εαν ολα εξελιχθουν ομαλά την νεα χρονια θα αυξηθουμε οικογενειακά δημιουργωντας ακομα περισσοτερες ερωτησεις στις οποιες θα πρεπει να απαντησω. Πάντα δημιουργικα, μαχητικά και με αμεριστη Αγάπη.

-Εσύ μπαμπά τι εκανες; Συμμετείχες;

Η αληθεια ειναι οτι μαλλον δεν εκανα και πολλα. Το να εισαi γονιος αυτοματα σε καθιστα και μερος ενος σαπιου συστηματος στα ματια τους. Ειδικα τώρα.
Mε αυτες τις σκεψεις δεν μπορω να ευχηθώ παρα μονο να φροντισω να ενωσω τις δυναμεις μου σαν ανθρωπος και πολιτης ώστε να συνισφερω τα απειροελάχιστα που θα μπορεσουν να ανατρεψουν μια στρεβλή κατασταση.
Οχι δεν ειναι ευχολόγια ουτε αοριστιες πολιτικού. Ο καθενας εχει υποχρεωση περα απο την αυτοκριτικη του να διεκδικισει, αφου πρωτα αναρωτηθει, εαν εφτασε μεχρι εδώ από δικη του αδρανεια ή απο βουλιμια στο περιφημο δειπνο με τον κ.κ. Αντιπροεδρο: "...μαζι τα φαγαμε.."

Ε όχι λοιπόν, δεν φαγαμε τιποτα γιατί πολυ απλα αρνηθηκαμε να φαμε μαζι σας. Με το συναφι σας. Απαξιώ. Μονο η βροχή μπορει να τοποθετησει το δακρυ που στεγνωσε η πυρινη λαιλαπα που κατακαιει κατακτησεις ποτισμένες με αιμα. Χρειαζεται αξιοπρεπεια για να μπορέσεις να ξαναποτησεις την γη με οτι πολυτιμοτερο κυλάει μεσα σου.

Δεν ξερω τι να σας ευχηθώ. Δεν μπορω να ευχηθω ή μαλλον ευτυχισμένο το 2012, το 2013 ή όπως μας βγει. Με υγεία.


Y.Γ. Την αφορμη για τις ευχες μου την βρηκα εδω: omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=12746