15.3.08

Τα συνδικαλιστικά kWA πίσω απο τα πάνελ ενος ηλιακού θερμοσίφωνα

Δεν χρειάστηκαν και πολλά παζάρια. Το μηχάνημα ηταν καλο. Κατα τα λεγομενα του περιχαρή πωλητή εβγαζε και πολλά "κα βε ά" (kWA). Oσο για την τιμη και αυτη καλή ήταν. Αμα πληρώνεις μετρώντας τα χαρτονομίσματα και δεν παίρνεις και απόδειξη όλα ειναι τέλεια.
-Ευχαριστώ
Εγώ ευχαριστώ. Για τα κολλαριστά.
Ανταλλάσουμε αμφότερα χαμόγελα ικανοποίησης. Τα κολλαριστά ευρω ειναι το τερμα μια διαδρομής ερευνας για αγορα μιας φορητής ηλεκτρογεννητριας.
Το μηχανημα πλεον εχει φορτωθεί στο αυτοκινητο και οδευει για το νεο του σπίτι.

Ξεκινησα να ψάχνω για ηλεκτρογεννητρια οταν η Δημοσια Επιχείρηση Ηλεκτροπληξίας μισθού ανακοίνωσε την μη εισαγωγή στο συστημα ηλεκτροπαραγωγής καμιας νεας παραγωγικής μονάδας. Ο συναγερμός χτυπησε οταν οι κουτοπονηροι νεοέλληνες υπήκοκοι ενεργοποιούν τα-ενεργοβόρα-κλιματιστικά τους μόλις το θερμομετρο προσπαθησει να σκαρφαλώσει στους 26 βαθμούς κελσίου.
Χτυπημενος οικονομικά απο προηγούμενες διακοπές ρευματος αλλά και απο την μονιμη τρικυμια στις διακυμάνσεις της παρεχόμενης τάσης αποφασισα να θωρακιστώ.
Στην αρχή με διάφορα πολυμπριζα "ασφαλείας" και ups και τώρα με την ηλεκτρογεννητρια.

Το επόμενο χτυπημα ηρθε απο το δικαιωμα στην απεργία. Συμφωνω απόλυτα με το δικαίωμα. Με την εφαρμογη του όμως εχω αντιρρήσεις. Πολλών βολταμπέρ!
Ποσο νομιμο ειναι εαν καποιοι που πληρωνουν φόρους αλλά και πάγιο τέλος, να μένουν στα μαύρα σκοτάδια για να διεκδικήσουν καποιοι άλλοι τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα;
Με την ιδια λογική νομιμοποιείται το κοινωνικο συνολο που χειρίζεται οπλικά συστήματα να τα χειριστεί για δικό του συνδικαλιστικό ωφελος; Aναφέρομαι στις υπηρησίες του δημου που συλλέγουν τα απορρίματα.

Σε ραδιοφωνκη εκπομπή ακουσα για τον τροπο διεκδικησης αιτημάτων των εργαζομένων της γαλλικης εταιριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η απεργια στραφηκε εναντιον της εταιρίας και των διαχειριστών της και όχι εναντίων των καταναλωτών. Οι συνδικαλιστές δεν κατεβασαν κανενα διακόπτη, ούτε και εθεσαν εκτός παραγωγής κανενα απο τα πυρηνικά εγοστάσια της χώρας. Οι ταμίες ηγηθηκαν στην απεργία καθως και ο τομεας πληροφορικής που ελέχθει την χρέωση και τη εισραξη απο την κατανάλωση του ρευματος. Ετσι η εταιρια ζημιώνεται οικονομικά. Η εταιρία και μόνο. Οσοι μετείχαν στην απεργία ελαβαν την ημερήσια τους αποζημίωση προερχόμενη απο εναν οργανωμενο "ερανο" απο τους άλλους συνδικαλιστές.
Οι εγχώριοι βεβαια πρεπει να ανέβουν πολλά τηλεοπτικά παραθυρα για να μπορεσουν να εχουν οπτική επαφη εκεί στα δυτικα που διαδραματιζονται αυτα τα γεγονότα.
Δεν ξερω εαν η γαλλικη εταιρια θα αναθεσει την χρεωση και την εισπραξη της παραγωγής της σε αλλοδαπή εταιρία υπαγόμενη σε αλλους νόμους αλλά το ζητούμενο ειναι και παραμένει η διαφορά νοοτροπίας και ο τρόπος διεκδίκησης.
Με αυτές τις σκέψεις αναζητησα ενα μικρο βαρελι, το γεμισα με νερό και οδήγησα την εξαγωγή των καυσαερίων της ηλεκτρογεννητριας μέσα σε αυτό.
Ενας μεταλλικός αργιλές καυσαερίων με σκοπό την περαιτερω μείωση θορυθου απο την ηδη χαμηλή στάθμη του μηχανήματος.
Δεν ξερω εαν καποιος θα με κρινει με τα μυωπικά νεοελληνικα κριτηρια αντιδρασης. Φροντιζω τις αναγκες μου σε ατομικό επιπεδο ενω δεν μπαίνω στον κόπο να διεκδικήσω μείωση παγίου απο την Δημοσια Επιχείρηση Ηλεκτροπληξίας μισθού ή να καταθεσω μυνηση εναντίον της για αθετηση παροχής υπηρησιών, κτλ κτλ

Δεν βαριεσαι, η ηλεκτρογεννητρια να ειναι καλά, το βαρελάκι να έχει νερό αλλά αντε τώρα να τρέχεις για να την ανεφοδιάζεις με καύσιμο.
Βλέπετε ειμαι συνδικα(ληστής) και το σωματείο μου εχει κυρήξει απεργια για αυριο.

Οπότε για άλλη μια φορά θα μείνουμε απο ρευμα και ο γραφων εξαντλεί την μπαταρία απο το φορητό του υπολογιστη για την συγραφή του ανωθεν -συνδκαλιστικού-ατοπήματος.



Υ.Γ. Η κυβέρνηση για να μειώσει τις αντιδράσεις ανακοίνωσε την χρηματοδοτηση
μελέτης σκοπιμότητας έργου για την τροφοδότηση των φαναριών απο συνδιασμό
εναλλακτικών πηγών ενέργειας αλλά και απο συσσωρευτές. Η αντιπολίτευση και
ειδικά η Αλέκα κατάγγελαν την πρακτική αυτή και εκαναν λόγω για υπουλες
προσπάθιες του κατεστημένου που προσπαθεί να αναιρέσει το δικαιωμα των
εργαζομένων στην...

Δεν υπάρχουν σχόλια: