11.11.11

Η καρέκλα του Πρωθυπουργού βρήκε ένοικο

Η αλήθεια είναι οτι κανένας δεν με ρώτησε εαν θέλω να δω τηλεόραση. Στον χώρο που βρίσκομαι κάποιος επέλεξε με το τηλεκοντρόλ να δει ειδήσεις σε ενα ιδιωτικό κανάλι, γερμανικών συμφερόντων και το τηλεοπτικό προιόν με εντυπωσίασε. Ετσι λοιπόν νοιώθω την ανάγκη για άλλη μια φορά να χτυπήσω αλλύπητα τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο μου και να μοιραστώ το αποτέλεσμα μαζί σας.

Η χώρα επιτέλους απόκτησε prime minister ή για να το γράψω πολιτικά ορθά: premierminister. Μέσα σε αυτό το κλίμα πανηγυριών, χαράς, ευφορίας και πνευματικής ανάτασης των τηλεθεατών ο ρεπόρτερ μας μεταφέρει τις εικόνες από το προεδρικό μέγαρο όπου οι δημοσιογράφοι ποδοπατούν ο ένας τον άλλον ενω ματαια τα οργανα της ταξης και της προστασιας του πολιτη προσπαθουν να τους βαλουν ειτε σε μια σειρα, ειτε στο απεναντι πεζοδρομιο ή καπου αλλου αλλά μακρια τους. Σιγα την ειδηση. Η ανυπακοη ειναι χαρακτηριστικό της φυλης μας, αλλά δεν πρεπει να ξεχνάμε οτι τα τελευταια παρτυ των πολιτικων μας και το νεο ρεαλιτυ στο οποιο συμετεχουν με τιτλο "βρειτε καποιον για πρωθυπουργό" τους εχουν αφησει απλυτους και νηστικους τοσες μερες που περιμενουν εξω απο τα διαφορα κυβερνητικα κτηρια για μια δηλωση. Η κριση αποτρεπει τους λιτοδιαιτους πολιτικους απο το να τους προσφερουν ενα μισοδαγκομενο τοστ ή μια φετα ξερο ψωμί.

Εξαλλου οι δημοσιογραφοι θελουν απλα να μας δωσουν μια ειδηση για να πανε μετά χαλαρα στο σπιτι τους για να δουνε τον Επιτιμο, να παραγγειλουν σουβλακια και να μαθουν να χειριζονται το διαδυκτυο μήπως και μπορεσουν να εχουν πληροφορηση κατευθειαν από τον George.

Μεσα σε αυτο το κλιμα ενα χαζοζαρουμενο ζευγαρι αμερικανων επελεξε την χωρα μας για να παντρευτει και περνα εξω απο το προεδρικο μεγαρο. Θα περιμενα να πανε σε κανα ξενοδοχειο για το πατραπαραδοτο φικι φικι αλλά αυτοι αρνουνται να πάνε ακομα και να ταισουν τις παπιες στον εθνικο κηπο που λογω κρισης λημοκτονουν. Τα μικρα παιδια δεν τις ταιζουν γιατι το τοστακι δεν επαρκει. Βεβαια καποια απο αυτα, τα πιο μεγαλα , φοβουνται μηπως ο μπαμπας χρησιμοποιησει το τοστακι για δολωμα και ξαφνικα η παπια βρεθει να κολυμπαει αντι για την λιμνουλα στο ζεστο νερο της κατσαρολας και χωρις πουπουλα.

Οι χαζοχαρουμενοι νιοπαντροι αμερικανοι θα ανταλλαξουν παθιασμενα φιλια μπροστα στην πορτα του μεγαρου Μαξιμου, οι εικονοληπτες εκμεταλευονται την σκηνη και οι καμερες παιρνουν φωτια. Απο ολες τις γωνίες, ετοιμαζουν πλανα για να τα πουλησουν στον γνωστο επιχειρηματια παραγωγης αισθησιακων ταινιων. Φταινε βεβαια και οι πολιτικοι που θα ερθουν με τα ποδια απο την βουλή αντι με τα αυτοκινητα μας οποτε υπαρχει αφθονος χρόνος. Θα ακολουθησουν βαρυσημαντες δηλώσεις καθως και δεσμευσεις απο τον γαμπρο, που σαν επιχειρηματιας απο τα συνορα Idaho-Wyoming θελει να μιλησει στον prime minister για να αγορασει τον χωρο εξω απο την Bουλή και να τον αξιοποιησει δημιουργωντας υπαιθριο ροντεο και σχολες μονομαχων.

Στην συνεχεια του ρεπορταζ το βανακι του καναλιου θα παει στον τοπο καταγωγής του πρωθυπουργού για να μας πληροφορησει για τα παιδικα του χρονια.
Ετσι θα δουμε το σοκακι οπου για πρωτη φορα εκανε πιπι σε δημοσιο χωρο οταν κρυφα απο τον δασκαλο του ηπιε για πρωτη φορα coca cola. Επίσης θα μαθουμε οτι ηταν παρα πολυ καλο παιδι, διαβαζε στο σχολειο συνέχεια αγγλοφωνες και γαλοφωνες οικονομικες εφημεριδες της Λειβαδιάς , ενω δεν πεταγε ποτε χαρτακια με τον στυλο του στα άλλα παιδακια. Συμπαιρενω οτι εγραφε με μολυβι
Μια γυναικα θα αποκαλυψει ποσο παρηφανη ειναι που ο τοπος της εβγαλε τετοιο μεγαλο πολιτικο αντρα. Ελπίζει βεβαια οτι η ιδια και οι συγχωριανοι της θα εξαιρεθουν απο την καταβολή του τελους ακινητων μεσω του λογαριασμου της ΔΕΗ ως ενδειξη σεβασμου του prime minister για τα αγια χωματα του τόπου του στα οποια και μεγάλωσε.
Ενας παλιος συμαθητης του θα μας δειξει και την μεγαλη πετρα κατω απο την οποία εκρυβαν πορνοπεριοδικά απο αυτα τα λεκιασμενα που πεταγαν οι νταλικεριδες οταν περναγαν απο το χωριο του Πρωθυπουργού.
Σε ερωτηση του ρεπορτερ εαν του αρεσαν οι ξανθιες με ψηλοτακουνα ή οι μελαχρινές με μαγιω θα μαθουμε οτι ο Λουκάς νευριαζε γιατι τα λεκιασμενα περιοδικα ειχαν πολλες κολλημενες σελιδες και δεν προλαβαιναν να διαβασουν τις εκπαιδευτικες ιστοριες και απο τις φωτογραφιες και απο το χρωμα του λεκε προσπαθουσαν να καταλαβουν τι ακριβως γινονταν. Ο φιλος του πρωθυπουργου επηρεαστηκε τοσο πολυ που εχασε μια ταξη στο σχολειο ενω ο Λουκάς του ειχε πει οτι μια μερα θα πρεπει το επαγγελμα των οδηγων να απελευθερωθει και οι δρομοι να δοθουν σε εταιριες για να βαλουν πολλα και ακριβα διοδια ωστε να μην μπορει κανεις να αγοραζει εκεινα τα περιοδικα και πολυ περισσοτερο να λερωνει τον δρομο.

Ο τηλεθεατής στην συνεχεια θα πρεπει να γνωρισει και την γυναικα, την σπουδαια αυτη γυναικα που βρισκεται πισω απο αυτον τον σημαντικο αντρα. Ποτε μου βεβαια δεν καταλαβα γιατι θα πρεπει να κρυβεται η κυρία. Εκανε κατι κακό; Ντρεπεται ο premierminister να την κυκλοφορησει; Γιατι; επειδη η αλλοδαπη κομμωτρια δεν πετυχε την βαφη και το χτενισμα στο μαλλι;
Μηπως επειδη ειναι καλλιτεχνης και μαλιστα ζωγραφος με εκφραση εξπρεσιονισμού στο τετράγωνο της χαμενης απόχρωσης του τυρκουαζ;
Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω. Αδυνατώ. Η κυρια μιλαει σπαστα ελληνικά μια και καταγεται απο την αλλοδαπή ενω δεν καταφερε ποτε να μαθει σωστά την γλώσσα.
Την κατανοώ απόλυτα. Το παγκοσμιο σπιτι των απανταχού ξενοδοχειων με τις πολυτελεις σουίτες δεν σου αφηνει περιθωριο για να μαθεις σωστα ελληνικα γιατι πολυ απλα δεν τα χρειαζεσαι.
Το καταλαβε νωρις η κυρια και με οπλο της την στερηση του σεξ επελεξε ενα καλο σπιτακι στο κεντρο της πολης για να εγκατασταθει με την αγαπουλα της. Ο αντρα της επεβαλε ορους στους πολιτικους αρχηγους μια και σε αυτη την ηλικια δεν μπορει να την ικανοποιησει οπως εκεινη του επιβαλει και τους πηρε 3 μερες, ενα μπουκαλι κρασι και κατι πιτσες μεχρι να τα συμφωνησουν μεταξυ τους στο ενοικιο, στο χωρο σταθμευσης και στις ωρες που θα αναβει το καλοριφερ. Βεβαια μετα την ορκομωσια θα ερθουν και οι κυριες της ΝΔ απο το Κουκακι για να βοηθησουν την κ. Πρωθυπουργού για το χρωμα στις νεες κουρτινες και στο μηκος της μπαλαντεζας για τα φωτακια του χριστουγενιατικου δεντρου. Μετα θα παρατεθεί απογευματινο αφεψημα χωρις κουλουρακι λογω κρισης.

Στον αντιποδα απο ολα αυτα ο προηγουμενος ενοικος του μεγαρου μαξιμου δηλωσε οτι αποχωρει απο το σπίτι επειδη η κατηφορα της Ηρωδου Αττικου του κατεστρεφε τα τακακια απο το ποδηλατο του. Σε αυστηρο τονο επεσημανε την ληστρικη διακυβερνηση της χωρας απο την προηγουμενη κυβερνηση που ειχε σαν αποτελεσμα να κλεισει το μοναδικο εργοστασιο στην χωρα που παρηγαγε την συγκεκριμενη μαρκα και να αναγκαζεται να σπαταλαει το εισοδημα του ελληνα φορολογουμενου για να τα αγοραζει.
Σε προβοκατορικη ερωτηση δημοσιογραφου γιατι δεν φρεναρει με το αθλητικο του παπουτσι απαντησε οτι οταν το δοκιμασε η αλυσιδα απο τα πεταλια του εσκιζε το καλον και δεν ειχε χρηματα να αγορασει αλλο. Η Mother του απο παλια, απο τα πετρινα χρονια στην Σουηδια και στο america, του ειχε δημιουργησει ενοχες οτι ειναι απροσεκτος με τα κολαν και δεν θα βρει γυναικα να τον παντρευτει γιατι καμια δεν ανεχεται να ερχεται ο αντρα της σπιτι με το ποδηλατο του και με σκισμενο κολαν. Ετσι ο giorgos ακουσε την mother εμαθε ζειμπεκικο και κανό ενω βρηκε και γυναικα για να τον παντρευτεί.

Σε αυτο το σημειο υπαρχει δηλωση απο τον Αντωνη τον Καλαματιανό στην οποία λεει οτι κοιταει τον ελληνικο λαο κατευθείαν στα μάτια. Εκανα το λαθος, τον κοιταξα και ματιαστικα. Ομολογω οτι μια ψιλοευαισθησια την εχω απο παλια απο τοτε που κοιταγα τα κοριτσακια στα ματια που εχουν στο θωρακα τους με αποτελεσμα να έχω πονοκεφαλο εφηβικής ηλικίας χαμηλά στο παντελόνι μου.

Ετσι λοιπόν θα απευθυνθω στην κ. Μαρικα την ξεματιάστρα που εχει βγει στην συνταξη και μαλλον θα με παραπεμψει στην κορουλα της, την Ντορα την εκπαιδευτρια και εξερευνητρια ψηφορορων με δικη της οικολογική επιχειρηση με σημα ενα κλαδι ελιάς.


Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Εαν δεν καταργησουμε τις τσέπες μας σε καμια δεκαριά χρόνια το χρημα, με την οποιαδηποτε του εκφραση, θα το εχουμε ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: