14.10.13

Twoo και αυτοφωτογράφιση


Ελαβα μια πρόσκληση για να μπω σε ακόμα ενα κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών. Επιστρατεύοντας κάθε επιχείρημα που είχα την απέριψα. Παραθετω τους λόγους:


Δεν μπορώ να αποδεχτώ την πρόσκληση για το twoo. Αφενός γιατί σε υποχρεώνουν να ανεβάσεις φωτογραφία σου πράγμα δύσκολο εως ακατόρθωτο μια και τα smartphones που έχουν όλοι πλέον δεν έχουν κουμπί αυτοφωτογράφισης οπότε δυσκολεύεσαι και η φωτογραφία δεν βγαίνει καλή και χάνεις πολλές γνωριμίες.
Ο άλλος λόγος ειναι καθαρά πρακτικός. Δεν μπορω να διαχειριστώ λογαριασμούς στο facebook, twitter, my space, linedin, linkout, twoo, treebirds singing και άλλα δίκτυα διότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να έχω διαφορετικά password για το καθένα, να μην τα έχω σημειωμένα πουθενά-πάνω απο όλα η ασφάλεια μας-και άντε μετά να τα θυμηθείς.
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν σε υποχρεώνουν να έχεις κωδικούς με πολλά ψηφία, με γράμματα, με σύμβολα, με καρδούλες κτλ κτλ.
Υποφέρω.
Χίλιες φορές να πάθω την νόσο αυτού του Γερμανού που δεν θυμάμαι το όνομα του, έχω την νόσο μάλλον, παρά να κρατάω το μυαλό μου σε εγρήγορση επαναλαμβάνοντας τους κωδικούς συνέχεια για να μην τους ξεχάσω.

Ο κοινωνικός μου περίγυρος θα με περιφρονήσει λέγοντας οτι προφέρω συνέχεια ασυναρτησίες αλλά που να καταλάβουν τα θεματα ασφαλείας που εγείρονται.
Θα μείνω πιστός με τους πρωτοπόρους που δημιουργούν τεχνολογία και ανάπτυξη όπως προστάζει και η κυβερνηση μας. Το facebook θα αποτελέσει μονόδρομο.
Εαν θελω όντως γνωρμίες θα γραφτω στο erodate οπου ολα γινονται γρηγορα και αμμεσα. Οταν μια, ας την ονομασουμε "φιλη", της γυναικας μου διατηρεί προφιλ εκει και θελει εμπειρια με γυναικα ειναι μαθηματικως βεβαιο (αποδυκνυεται με το θεωρημα του αλτσχαιμερ) οτι θα της παρουσιαστω σαν φιλεναδα για να περασουμε καλά. Πιπερατα πραγματα που οδηγουν σε εξισου γελοιες καταστασεις. Ζωντανες καταστασεις και οχι μεσω πληκτρολογιου, αντε και μιας κάμερας.
Eιναι γνωστο οτι οι θανατοι απο το cybersex προερχονται απο ηλεκτροπληξίες οταν συσωρευονται πολλά υγρα απο τους συμετεχοντες σε καμερες, τροφοδοτικα, μικροφωνα. Το κακό δεν αργεί να γινει.Α πα πα πα, μακρια απο εμας.
Χιλιες φορες να μπαινεις στο facebook με απενεργοποιημενη συνομιλία, να δεις τι κανουν ολοι οι φιλοι σου και μετα σε αλλο site να τους περνας γενεες δεκα με καποιον αλλο φιλο σου απο καποιο αλλο κοινωνικό δίκτυο. Δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία. Είναι σοβαρός λόγος.
Μια φιλη μου προσπαθούσε να βγάλει αυτοφωτογραφία για κοινωνικό δικτυο. Για να φαινεται και το αρκουδακι που ειχε πισω στο κρεβατι της τεντωσε υπερβολικα το χερι που κραταγε το κινητό, ιδρωσε, και της επεσε το κινητο απο τα χερια.Τεραστια ζημιά. Εχασε την φωτογραφια αλλα ειχε ασφαλεια αντικαταστσης κινητου λογω ηλιθιας χρησης τα σαβατοκυριακα και πήρε καινουργιο.
Μια άλλη μετα απο πολλές προσπαθειες εβγαλε την αυτοφωτογραφια που ηθελε αλλά επρεπε να ριξει και το μαλι της στα πλαγια ως προς το δεξι της ώμο γιατι ετσι δειχνει ακομα πιο όμορφη. Τεντωμενο χερι, ιδρωμενος σβερκος, στατικος ηλεκτρισμός απο την λακ, πάει και αυτή. Επαθε αγκύλωση αριστερού περικαρπιου,νευροκαβαλικεμα και εμεινε ετσι τσιτωμενη σαν να ειχε περασει σχολικη τιμωρια που σε εβαζε ο δασκαλος στην γωνια της ταξης με το ενα ποδι ψηλα. Οταν την βρηκαν ειχε ληξει κι ο κωδικος εισοδου της, εχασε και την φωτογραφια γιατι...γιατι...δεν εχει πλεον σημασία.
Σημασία εχει οτι μάλλον εχω λάθος φιλες.

Εν κατακλείδι απολογουμαι που δεν απαντησα εγκαιρα στην πρόσκληση για το twoo. Περιμενα τις ακολουθίες υπενθυμίσης στο email μου αλλά αυτες δεν ηρθαν ποτέ. Μοιραια θα τις αναπαράγω:
- Η χρηστης Χ σας εστειλε προσκληση προχτες. Αποδεχτειτε την
- Η χρηστης Χ περιμενει να αποδεχτειτε την προσκληση της. Καντε το τωρα και κερδιστε 3,6% εκπτωση στον μαναβη της γειτονιάς της
- Η χρηστης Χ τσαντιζεται που ακομα δεν αποδεχτεικατε την προσκληση της. Εαν δεν την βλέπετε βαλτε τα γυαλια σας
- Η χρηστης Χ λεει οτι ειστε βλάκας, μιζερος, και οτι ψηφισατε πασοκ. Αποδεχτειτε την προσκληση και ξεκινηστε ενα ωραιο καυγά
- Αφου ακομα δεν εχετε αποδεχτει την προσκληση σας δινουμε υποτροφια για να μορφωθείτε.
- Ειστε αντικοινωνικός, δεν σας θελουμε, να φυγετε να πάτε αλλου fun park και σε αλλα domain.
                                                     
                             
                                                                        Η ομαδα του twoo

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πόσο αλήθεια κρύβουν αυτά που λες...