2.6.06

"Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των Χριστιανών"

Απο την ειδησιογραφια (www.flash.gr) αλίευσα και το παρακάτω....

"...Ο κ. Χριστόδουλος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατησίων και αναφέρθηκε στη ζωή του Οσίου Σεραφείμ, απο το Φανάρι Καρδίτσας, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του.
«Γι΄ αυτό και τον εσούβλισαν»,είπε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε λέγοντας: « Κι αυτοί θέλουν να μπουν τώρα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Δεν μπορούν οι βάρβαροι να έρθουν στην οικογένεια των Χριστιανών. Δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Δεν είναι από κακία. Είναι συνέπεια και πρέπει να την έχουμε για να μην τα χάσουμε όλα εν ονόματι της διπλωματίας. Καλή η διπλωματία, αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την ιστορία μας».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη, τους οποίους χαρακτήρισε «ανιστόρητους», λέγοντας:«Ολοι αυτοί που κρίνουν εκ του ασφαλούς, κρίνουν γιατί δεν γνωρίζουν ιστορία».
Και ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε λέγοντας οτι δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα και να προδώσουμε τους αγώνες των πατέρων μας....."


Αγαπητέ Αρχιεπίσκοπε,

Την τελευταία φορα που συναντηθήκαμε έγινε παρα την θέληση μου. Βεβαια ειναι γνωστό οτι υπάγομαι σε καποια κλιμάκια απο τα οποία παίρνω εντολές αλλά και μισθοδοτούμαι. Ομολογώ οτι έχει περασει αρκετός καιρός από τότε και δεν μου εχετε λήψει καθόλου. Με εκπλήξη διάβασα τις δηλώσεις σας. Πίστευα οτι ειχατε αφοσιωθεί με την διαμαχη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν ειχατε καιρό για άλλες δηλώσεις.

Αλήθεια μια που το έφερε η κουβέντα είναι σοβαρο το θεμα με το κ. Βαρθολομαίο; Συντάσομαι με τους νόμους της πολιτείας αν θελετε να ξερετε και αναρωτιέμαι γιατι δεν προσφυγατε στην κυβερνηση για να αλλάξετε μερικες παραγραφους απο το Συνταγμα. Εχει γινει προσφατα αναθεώρηση εαν δεν σας το έχουν πει...
Μάλλον βολευει ετσι. Εσας και μόνο.
Γιατι αραγε εγινε τετοια κινητοποίηση για το θεμα των ταυτοτήτων; Η ενημερωση απο τους κληρικούς ηταν άμμεση και ..διαφωτιστική.
Τώρα με τον κ. Βαρθολομαίο που πήγε αυτη η ενημέρωση; Τι ειπατε; Ποιά ενημέρωση; Ελα ντε!
Εγω το μονο που ακούω απο ολους τους "καλούς Χριστιανούς" σας ειναι να φύγει ο τούρκος απο την Πόλη. Ο Τούρκος;
Και ποια ηταν η αντιδραση της εκκλησίας οταν εκλεισε η θεολογικη σχολή της Χάλκης; Αφού λοιπόν εχει και εθνικό λόγο η εκκλησια τι εκανε τότε; Οι τοτε κυβερνησεις ηταν απασχολημενες με την "παταξιν του κουμμουνιστικού κινδυνου". Οπότε δεν ειχατε αρωγό στην προσπάθεια σας.
Κριμα.
Ακομα χειροτερα για εκείνους που αναγκαζόντουσαν να υποκριθούν για να μπορεσουν να εχουν την απαραίτητη "εθνικοφροσύνη" Προσεξτε τι θα απαντησετε γιατι υπάρχουν και αρχεια απο τις τότε εφημερίδες. Αρχεια που είναι και προσβάσιμα....
Πάμε τώρα στο σούβλισμα..
Αλήθεια σε τι κοινό απευθυνεστε; Στους αμορφωτους του παρελθόντος; Σε ανθρωπους που ηταν αποκλεισμένοι απο την μόρφωση και την επικοινωνία; Σε ανθρωπους υπο την πνευματική γαλουχιση κληρικών που δεν ειχαν τελειώσει καν το δημοτικό; και καλά το σούβλισμα...μήπως οι βάρβαροι τον έφαγαν κιόλας; Οχι; Κριμα γιατι θα βόλευε για να παρουσιαστουν ακομα πιο βαρβαροι, πιο απολίτιστοι, πιο τιποτενοι, πιο Τούρκοι!
Δεν ειστε και ο μόνος που δαιμονοποιείται τον αντιπαλο σας. Δεν θα σας κατηγορησω για αυτό.
Ε λοιπόν καλά έκαναν και τον σούβλισαν! Και εγώ μαζί τους! Υποκριτές με ράσα
Ναι έχετε δικιο, δεν μπορουμε να ζήσουμε μαζί. Εμείς που και μνημη έχουμε αλλα και ιστορικές γνώσεις. Εμείς με εσας κ. Αρχιεπίσκοπε.
Ιστορία ε; Ας μην αποκρυπτουμε και τα δικά μας σουβλίσματα. Ας τα παραδεχτούμε και ας διδαχτούμε πως δεν θα τα επαναλάβουμε. Ο αντιπαλος, ο βάρβαρος ειναι διπλα μας, απέναντι μας. Τον παίρνεις τηλέφωνο, του μιλάς, του στέλνεις ένα mail.
Ασε που οταν δεχεσαι επιδρομη απο τον εγκέλαδο και μενεις αστεγος για μερες δεν μπορεις να ξεχωρίσεις ποιός ειναι ο βαρβαρος και απο τις δυο πλευρες του Αιγαίου
Και μια και το εφερε η κουβεντα...Με τους Γερμανούς μπορούμε να ζήσουμε μαζί; Ναι; Δηλαδη αμα και αυτοί σούβλιζαν στην χωρα μας θα ηταν κακοί; Θάνατος στις mercedes σας!!!
Οι Γάλλοι δηλαδη πως ξεχασαν τους πολέμους τους με τους Γερμανούς;
Οι ΗΠΑ με τους...british? Αυτοί και εαν συναργάζονται! Ακομα δεν ξερω ποιός απο τους δυο ειναι ο κώλος και ποιός το βρακί αλλά που θα μου πάει, θα το μάθω..
Ειδατε τι παιχνίδια παίζει ο Εωσφόρος με την μνημη των λαών;
Τι να κάνω κ.Αρχιεπίσκοπε, είμαι εντελώς ανιστόρητος....

Σας εχω πει οτι είμαι και εθνικός προδότης; Την ιστορια με ενα ελληνικό φιλοχριστιανικο πολεμικο πλοιο στον βόσπορο την ερετε;
Ενας προδοτης, ενας άθεος, αρνηθηκε να πεταξει τα σκουπίδια του καραβιου στα τουρκικα χωρικα υδατα την ωρα που οι φιλοχριστιαμοί τα εριχναν μεσα σε ενα κλιμα μίσους. Για να τραματισουν τους αλλοθρησκους με τα σκουριασμενα ελληνικά κονσερβοκουτια οταν θα επιχειρησουν να κολυμπήσουν; Και να παραγαμε κονσερβες καλα θα ηταν...
Εκεινη την μερα ανακάλυψα και αλλους εθνικους προδότες με στολή. Προδοτες που ηταν ετοιμοι να πατησουν το Γαμη***νο το κουμπί την ωρα που οι συναδελφοι ελληνοχριστιανοί ηταν με τα σωσιβια έχοντας εγκαταλήψει την θέση τους..
Αξιοι...
Αλήθεια εχετε πατησει ποτε το κουμπί; Αυτο το γαμ..νο το κουμπί. Του ασανσερ. Ναι για το ιδιο κουμπί μιλάμε. Το πατας και σε ανεβαζει ή σε κατεβάζει. Οχι δεν μιλάω με υπονούμενα. Το εχω πατήσει. Αν και ημουν ψηλά εκεινη την ωρα, έπεσα. Στα τάρταρα. Εκτοτε παραμενω εκεί.

Η τιμωρία μου.

Οι αντιπαλοι; Δεν ξερω κατι αλλά καλά να πάθουν αφου σουβλίζουν. Αφού τόλμησαν να κρεμάσουν και τον Πατριαρχη τον Γρηγοριο τον Ε' καλά τους έκανα! Ετσι δεν ειναι; Βεβαια εχω κατι προηγούμενα και με κατι Σπαρτιάτες... αλλά θα τους φτιάξω και αυτούς. Ξεχναω εγω τα δεινα της νεφούπολης μου από αυτούς; Ξεχνιούνται οι πελλοπονησιακοί πόλεμοι;
ΟΧΙ, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Είπαμε ειμαι ανιστόρητος! Ασχετα εαν προδίδω τους αγώνες των πατεράδων μου. Δεν μπορούν λοιπόν οι βαρβαροι να ερθουν στην οικογένεια των χριστανών! Οπως δεν μπορούν οι καπιταλιστές να ερθουν στο Βιετμαμ για παραδειγμα. Γιαυτό λοιπόν εστειλαν τις εταιρίες τους;
Σαν Χριστιανός λοιπόν θα αποκρουσω τον οποιοδηποτε βαρβαρο. Θα κλειστώ στο σπίτι μου. Θα χτίσω μια νεα κοινωνία. Με λευκούς, με χριστιανούς. Δεν θα εχουμε καμια επαφη με τους αλλοθρησκους. Ούτε και με τους βαρβάρους. Θα ζούμε ηρεμα και απλά. Με συνεση, με προσευχή. Θα αντισταθούμε εναντια σε όλους αυτούς που θα επιχειρήσουν να μας αλλώσουν.
Μπορεί να εχουν νεα οπλα (που τα πληρωνουμε 4 φορες πιο ακριβα απο οτι οι βάρβαροι, ασε που αυτοί πολλά τα συμπαράγουν), όπως τράπεζες, μπορεί να παραγουν τα πάντα, ενω εμεις ουτε μια οδοντογλυφίδα, μπορεί να γράφουν βιβλια για τον Χάρυ Πότερ αλλά εμεις εχουμε τα ιδανικα μας, την Πίστη μας και τα γυμνα μας στηθη(;) για να τους αντιμετωπίσουμε!
-Πίσω βάρβαροι!

Πίσω και εγω. Πίσω γιατί καποιοι καπηλευονται μνημες, γνωσεις και παραμενουν τυφλοί. Πίσω λοιπόν και ας περιμενουμε τους βαρβάρους. Θα έρθουν, θα φτάσουν μεχρι τα εξαμίλια (το εχει προφητευσει ο Κοσμας ο Αιτωλός τέκνον μου) και θα γινουν διαφορα αλλα που δεν ενδιαφερουν τον αναγνωστη. Μέχρι τότε θα ασχοληθουμε με τις ταυτοτητες, τον Τούρκο στην Πόλη, το ξενοδοχειο που θελουμε να χτισουμε εκει στην Δεινοκρατους και δεν μας αφηνουν και ισως πούμε κανα ανεκδοτο για να κατηγορήσουμε μετά τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης οτι μονο αυτα προβάλουν.

Λυπάμαι κυριε Αρχιεπίσκοπε αλλά όπως θα εχετε καταλάβει αποσκιρτησα απο το ποίμνιο σας. Απο το ποίμνιο της διδαχής σας και μονο, για να διαλυνω και ορισμενες παρεξηγήσεις. Θα ήθελα να σας ρωτησω εαν θα εξομολογούσατε ανθρωπους που εχουν πατησει αυτο το κουμπί (του ασανσερ). Οχι οτι επιζητω αφεση αμαρτιών.

Με τις αμαρτιες μου, ζω τις αδυναμίες μου. Ισχυει και αντιστροφα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»